Tutorial DasarSIAP Wacana

Artikel Kategori // Buku

Beranda / Buku / DONGENG DALAM BAHASA JAWA “KEWAN SING ANGKUH”
DONGENG DALAM BAHASA JAWA “KEWAN SING ANGKUH”
1 Komentar | Dibaca 3327 kali

KEWAN SING ANGKUH

Ning njero alas ono kewan loro, jenenge kethek karo wedhus, wedhus iku pinter lan meneng gak koyo kethek sing awake gedhe, angkuh lan ora di senengi karo konco-koncone.
Ing sak wijine dino wedhus lunguh ning nisore wit sing gedhe, gak sengojo ono kethek liwat nang ngarepe wedhus.
Ketheke nyopo Wedhuse ………
Kethek : “Hei Wedhus ono opo awakmu ning kene?”
Wedhus :”Aku mung liwat thok…, arep mulih”
Kethek : “Dhus…Dhus…, awakmu wani opo gak balapan mlayu karo aku?, mlayuku lho paling paling banter….”
Wedhus: “Wani seeh….., tapi ojo saiki yo Kethek, aku mau wis di peseni karo Mak ku, ora oleh dolan suwe-suwe di kongkon cepetan mulih”
Kethek : “Yo wes, nek ngono mene ae yow balapan mlayune, tak enteni jam pitu isuk ning ngisore wit ringin yo…..?”
Wedhus: “Yow is , aku tak mulih dhisik…..”

Sesuk ‘e jam pitu isuk Kethek wis ngenteni Wedhus ning ngisore wit ringin karo mangan suket. Si Wedhus ngomong dhewe karo ngomel-ngomel……….
Kethek : “Nang endhi Wedhus iki, tak enteni kaet mau kok gak teko-teko…..?”
(Gak suwe si Wedhus teko marani si Kethek)
Wedhus: “Hei…. Kethek, wis suwe ta ngenteni aku?”
Kethek : “Kowe wing ngomong atene balapan mlayu karo aku, sido opo gak?”
Wedhus: “Yo, aku tak sarapan dhisek yo Kethek …”
(Si Wedhus mangan suket, sampe’ Kancil kewareken trus glege’en…… heeeeeiiiiiikkkk…)
Wedhus : “Wis ayo Kethek, aku wis siap saiki”
Kethek : “Yow is ayo tak itung yo… siji…. loro….telu…..”
(Kethek mlayu banter, Wedhus sing ning mburine Kethek)
(Saking kesele Kethek leren karo ndelok ingak inguk ngoleki Wedhus sing durung ketoro irunge. Akhire Kethek keturon ning ngisore wit, lan nganti saking pules’e turu Kethek sampek ngorok…ngorok)
Gak suwe Wedhus liwat karo mlayu banter sampek Wedhus menang, tapi Kethek gak ngerti amergo Kethek isih turu, gak suwe Kethek tangi trus kaget yen ngerti Wedhus sing menang.
Wedhus: “Yo salahe dhewe awakmu turu ae, yo tak tinggal lho….”
Kethek : “Yo wis nek ngono, selamat yo Dhus…awakmu sing menang, sepurane yo Dhus… awakmu ancen’e kewan sing apik”
Wedhus: “Yo podo-podo… saiki awakmu karo aku koncoan ae, gak usah musuhan!”
Kethek : “Iyo ….Dhus…!”
Teko ceritane bu guru mau bocah-bocah gak oleh nduweni sifat sing angkuh…..

Harap tunggu, laporan sedang dalam proses submit....

Hanya satu komentar pada "DONGENG DALAM BAHASA JAWA “KEWAN SING ANGKUH”"

  1. SUDARMADI

     |
    September 28, 2014 at 2:56 pm

    top…

Anda harus login untuk berkomentar. Login Sekarang

Penulis Lainnya

Faiq Aminuddin

Pelayan Pelajar MTs ITB
Daftar Artikel Terkait :  1

Kategori

Layanan ini diselenggarakan oleh PT. TELKOM INDONESIA untuk dunia pendidikan di Indonesia.
Mari kita majukan bangsa Indonesia, melalui pemanfaatan Teknologi Informasi yang tepat guna
pada dunia pendidikan Indonesia.
Sistem Informasi Aplikasi Pendidikan
versi 2.0